BRÖD

Våra bröd bakas varje dag i vårat egna bageri, som ligger i direkt anslutning till cafédelen. Sätt dig ner för en fika så kanske du har turen att med egna ögon få se dem jobba. Vårt mål är att ett besök här ska vara en fröjd för alla sinnen.

Alltid dagsfärskt varje dag.

  • En ren vetesurdeg som får jäsa fritt och sen bakas direkt på stenen, vilket ger ett luftigt bröd med en härlig skorpa.

  • Vetesurdeg som fått jäsa och bakas i form. Kompaktare än Levain och fantastiskt att rosta!

  • Samma blandning som i vårt bröd Classique, men med en massa rostade valnötter. Formbakat för att hålla kvar nötterna i brödet.

  • Om det är ett riktigt mörkt och kraftigt bröd du är ute efter så är detta brödet för dig! Gjort på enbart rågsurdeg och packat med pumpa-, solros-, lin- och sesamfrön. Och sen även strösslat med samma härliga frömix på toppen.

  • Vår baguette är gjord av vetesurdeg med en fin twist för att göra dem riktigt krispiga på utsidan men tuggiga och fluffiga på insidan.

  • Grundat på vårt bröd, Mötesplats, men med massor av vallmofrön, både i och utanpå brödet. (Glöm inte att kolla mellan tänderna efteråt)

  • En blandning av vete- och rågsurdeg som ger ett lite mörkare och kraftigare bröd. Är lite syrligare än en vanlig vetesurdeg.

  • Svårt att välja mellan Mötesplats och Pumpabrödet? Då har vi vårt Säsongsbröd. Med samma surdegsblandning som i Classique och med fröblandningen från Pumpabrödet blir detta den ”gyllene medelvägen” i vårt brödsortiment.

  • Detta är vår kalljästa vetesurdeg som jäser i nästan 24 timmar. Detta ger en syrligare karaktär och brödet blir ännu lite segare och kompaktare, jämfört med Levain, men inte så kompakt som Lundagård.

  • Gotlandsbrödet är vår tolkning av en kavring. Gjort på rågsurdeg, lätt sötat med mörk sirap och smaksatt med anis, fänkål och pomerans. Detta bröd är princip oslagbart till sillen på jul-, påsk- eller midsommarbordet.

  • Denna helgspecialare är i grunden ett Mötesplatsbröd fyllt med både svarta och gröna oliver men även packat med ost. Bakas både som ett runt bröd och som ett lite mindre formbröd.

FRUKOST BRÖD

  • Kalljäst vetesurdegsfralla med härlig skorpa och seg och god insida.

  • Grundat på vår kalljästa vetesurdegsfralla men täckt med vallmofrön.

  • Grundat på vår kalljästa vetesurdegsfralla men bakad med ost ovanpå för extra god smak.

  • En mjuk och fluffig rågfralla med smak av anis och fänkål i degen och knapriga frön på toppen.

  • En mjuk och fluffig rågfralla, med smak och sötma från russin som är inbakade i degen.

  • En grövre rågsurdegsbulle med krispig skorpa och seg insida.